Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis Tubbergen © Tom Van Den Berg

Tubbergen en Dinkelland gaan kamerverhuur aan arbeidsmigrant beperkt toestaan

TUBBERGEN - Arbeidsmigranten op een fatsoenlijke manier huisvesten. Dat is het uitgangspunt in beleid dat de gemeenten Tubbergen en Dinkelland samen ontwikkelen.

Het beleid richt zich op de huisvesting van buitenlandse arbeidskrachten die tijdelijk aan de slag gaan bij bedrijven uit de betrokken gemeenten. Daarbij is het voorstel om in het buitengebied vijf panden per gemeente aan te wijzen, waar steeds maximaal tien arbeidsmigranten kunnen wonen voor een bepaalde tijd. Die in totaal tien locaties krijgen een vergunning voor vijf jaar. Deze vergunning kan vervolgens nogmaals met vijf jaar worden verlengd. 

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.