Volledig scherm
Alle deelnemers aan het Maggistraal Absurd Cabaret bij elkaar in 't Oale Roadhoes. Op 10 december staan ze voor een bomvolle zaal. De opbrengst komt ten goede aan de CliniClowns. © Emiel Muijderman

Tubbergen loopt warm voor cabaret van eigen bodem

TUBBERGEN - 'Aanvang: 20.30 uur, zaal open: ja'. Het staat gedrukt op de entreekaarten van de eerste editie van het Maggistraal Absurd Cabaret. Ter illustratie staat een flesje Maggi op de tickets afgebeeld. Die droge humor is volgens initiator Jan Olde Hampsink tekenend voor het evenement dat zaterdag 10 december voor het eerst gehouden wordt.

De kaartjes vlogen als warme broodjes over de toonbank. Toch blijft het bij één avond. "Het is voor ons ook nieuw. We wachten eerst af hoe de eerste editie van het Maggistraal Absurd Cabaret ontvangen wordt. Wanneer ik de reacties op Facebook lees, stemt dat positief. Bij succes krijgt het evenement volgend jaar zeker een vervolg. Aanvankelijk waren we al blij als we de zaal half vol zouden krijgen met een intieme voorstelling als gevolg. Dat het cabaret binnen twee dagen al uitverkocht was, hadden we niet verwacht. Ik voel me gevleid."

Absurdistisch, gortdroog en onverwachts is hoe hij het evenement classificeert. "Deze avond is niet te vergelijken met een gala avond voorafgaand aan de carnavalsperiode", legt hij uit. "Er wordt niet over politiek gesproken, we doen niet aan leedvermaak en noemen geen namen van mensen in de stukjes. Ook is het niet zo dat er twee uur lang moppen worden verteld. Het is gewoon eens iets anders dan anders. We hebben zelfs sketches waar geen woord aan te pas komt; puur mime."

Almelo e.o.