Volledig scherm
Eén van de genomineerden voor de Startersprijs: Leonie Braahuis helpt onder de naam Kluslady (oudere) mensen met onderhoudswerkzaamheden aan hun woning of het verrichten van kleine klussen. © Frans Nikkels

Tubbergen maakt nominaties ondernemersprijzen bekend

TUBBERGEN – Elf ondernemers in de gemeente Tubbergen maken kans op één van de twee ondernemersprijzen. Die prijzen, de Ondernemersprijs en de Startersprijs, worden donderdag 14 november uitgereikt in horecabedrijf ’t Oale Roadhoes aan de Grotestraat in Tubbergen.

Voor de totstandkoming van de verkiezing sloegen de gemeente Tubbergen en de ondernemersverenigingen de handen ineen. 

Aanmeldingen

De werkgroep die hieruit ontstond koos uit de ruim 30 aanmeldingen die binnenkwamen, zeven genomineerden voor de Ondernemersprijs: Koopman assurantiën Albergen, Bomech Albergen, Bouwmetaal Tubbergen, Top Twence Tubbergen, Kamphuis Sloopwerken Reutum, Helicentre Manderveen en Plus DA Wallerbosch Geesteren.

Starters

Twentechnics Langeveen, Stayble Mander, Maretie Masselink Vasse en Kluslady Albergen dingen mee naar de Startersprijs. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer met de meeste ‘likes’ op de Facebook pagina Ondernemersprijs Tubbergen.

Verder kijken

Met deze nieuwe opzet van de verkiezingen wil de gemeente aandacht en waardering geven aan ondernemers die verder kijken dan alleen hun product of diensten en het maken van winst.

Criteria

Om donderdag 14 november een plek te krijgen op het podium dienden de aanbevolen bedrijven echter wel aan een aantal criteria te voldoen. Voor de Ondernemersprijs werd onder meer gekeken naar duurzaamheid, innovatie en de wijze van leiding geven binnen het bedrijf.  De categorie starters werd eveneens tegen het licht gehouden waarbij gekeken werd naar vernieuwing, bedrijfsconcept en de sociaal-economische meerwaarde.

Bedrijfsbezoeken

In aanloop naar de uitreiking brengt de werkgroep een bezoek aan alle genomineerde ondernemers. Hierna dingen nog respectievelijk vijf en drie ondernemers mee naar de Ondernemersprijs en de Startersprijs. Deze worden tijdens de feestelijke avond middels een filmpje gepresenteerd aan het publiek.

Almelo e.o.