Tubbergen oogst lof voor snelle vergunning nieuwbouw De Kruidentuin: ‘Echt super’
videoGEESTEREN - De gemeente Tubbergen krijgt een dikke pluim van Jivar Misakian. In recordtijd kreeg de ondernemer een vergunning voor nieuwbouw voor z'n afgebrande restaurant.
16 februari was de dag van de fatale brand van bistro de Kruidentuin. Het levenswerk van Misakian ging in vlammen op. Er wordt wel eens gezegd dat ambtelijke molens langzaam draaien. Maar dat gezegde gaat niet op voor Tubbergen. In een mum van tijd kreeg Misakian de noodzakelijke vergunning om een tijdelijk restaurant te beginnen aan de Vinckenweg. En eveneens in recordtempo had hij de vergunning om op de plek van het afgebrande restaurant een nieuwe zaak te bouwen.
De Kruidentuin is groot geworden dankzij Tubbergen, om iets terug te doen heeft Misakian verschillende lokale bedrijven ingeschakeld voor de nieuwbouw. Het nieuwe pand is getekend door Building Design Architectuur, het pand wordt gebouwd door Steggink uit Reutum. Al voor de bouwvak is begonnen met voorbereiding voor de nieuwbouw van het restaurant. En dinsdag kwam wethouder Erik Volmerink de vergunning persoonlijk langsbrengen. Vergezeld van een bloemetje.
„Het is allemaal heel snel gegaan, zowel de vergunning voor onze tijdelijke locatie als die voor de nieuwbouw”, zegt Misakian. „Echt super.” Erik Volmerink: „Als iemand zoiets overkomt, dan is iedereen bereid een extra stapje te doen. We zijn heel blij met deze ondernemer”, zegt de wethouder tegen Misakian. Ook handig: in de persoon van accountmanager Jolanda Grootelaar van de gemeente hadden ondernemer en architect een aanspreekpunt. „Dit was wel iets groots”, blikt Grootelaar terug.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Januskop van overheid drijft burgers tot wanhoop
Een schuurtje moet volgens de provincie ‘constructief verbonden zijn’ met een woning wil dat schuurtje meegenomen worden in de afwikkeling van het Twentse kanaaldrama.Vroomshoop, Vriezenveen, Almelo -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
Ontwerp klaar: Bistro Kruidentuin Geesteren herrijst uit de as
GEESTEREN - Het verdriet was groot na de verwoestende brand die bistro de Kruidentuin in Geesteren afgelopen februari trof. Maar inmiddels ligt er een ontwerp voor nieuwbouw. De Kruidentuin herrijst uit de as. -
indebuurt.nl
Noosh bakt de mooiste taarten op bestelling: 'Ik heb leren bakken dankzij YouTube'
De koelkast van Nosheek Wartanyan (32) uit Almelo is altijd gevuld met boter, slagroom en eieren. Ook heeft ze steevast siroop en marsepein op voorraad. Ze is opgeleid als boekhouder maar maakt nu taarten op bestelling.Almelo -
Is het beter om ’s ochtends of ’s avonds te douchen? Dit zeggen dermatologen
Een frisse douche om wakker te worden? Of toch maar een warm bad om goed te slapen? Iedereen heeft wel een favoriet moment om zich te wassen. Maar welk tijdstip van de dag is nu het beste voor je huid? Wij vroegen advies aan dermatologen Jan Gutermuth en Thomas Maselis. ,,Ook de duur van je douche speelt een belangrijke rol.”
-
PREMIUM
Bedrijf Kuiper Holland uit Tubbergen blijft gestaag doorgroeien: extra hal geen luxe maar noodzaak
Het gaat goed met Kuiper Holland, dat werkzaam is in de interieurbouw, keukenindustrie en bouw van scheepsjachten. Het bedrijf uit Tubbergen heeft daarom plannen om flink uit te breiden.Tubbergen -
-
-
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa. -
Koken & Eten
Lezersmenu april 2023: Smoke is de smaakmaker bij @Marcook’s in Enschede
De botermalse ‘pulled pork’ en ‘brisket’ uit de rookkast van American Smokehouse @Marcook’s in Enschede zijn urenlang gegaard en smelten op de tong. Het lezersmenu van april is wat je noemt low & slow.Almelo