Directeur Hans Weusthof van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland: „We zijn eigenlijk een punt waar alles samenkomt”
Volledig scherm
Directeur Hans Weusthof van de Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland: „We zijn eigenlijk een punt waar alles samenkomt” © Lenneke Lingmont

Tubbergen opent ‘corona-hulplijn’

TUBBERGEN - De Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en de gemeente Tubbergen hebben de handen ineen geslagen en een hulplijn opgericht voor mensen die vragen hebben over de gevolgen van de coronacrisis. 

„We zijn telefonisch bereikbaar voor vele vragen waarbij men misschien nu even niet meer zo goed weet waar ze daarmee naartoe moeten. Of het nu gaat om opvoedvragen, mantelzorgondersteuning, initiatieven voor inwoners, behoefte aan een luisterend oor of informatie: onze sociaal werkers ondersteunen, adviseren en helpen waar nodig”, zegt directeur Hans Weusthof van SWTD. 

SWTD heeft haar reguliere werkzaamheden kunnen ombuigen naar een corona hulplijn. „We zijn eigenlijk een punt waar alles samen komt”, zegt Hans Weusthof. 

‘Ze kunnen huis niet meer uit’

In deze tijden van uitzonderlijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan is eigenlijk alles even anders. „Mensen die voor het coronavirus prima in staat waren om voor zichzelf te zorgen, kunnen nu in de problemen komen. Dat geldt voor jong en oud. Ze kunnen hun huis niet meer uit, mantelzorgers komen minder vaak of niet en school of dagbesteding is stopgezet”, legt wethouder Hilde Berning uit. 

En daar wilde de gemeente Tubbergen samen met SWTD wat voor doen. „We proberen een helpende hand te bieden door praktische ondersteuning te bieden of een luisterend oor.”

De hulplijn is vanaf maandag 30 maart op werkdagen bereikbaar van 09.00-17.00 uur op het telefoonnummer: 085 051 40 58 of per mail op sociaalteamtubbergen@wijindebuurt.nl

Almelo e.o.