Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis Tubbergen, zomer 2019. Dit als 'warme bunker' omschreven bouwwerk gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor het Glashoes. © Tom Van Den Berg

Tubbergen sloopt gemeentehuis en maakt plek voor het Glashoes

TUBBERGEN - Het gemeentehuis  aan het Raadhuisplein in Tubbergen wordt gesloopt. Vervolgens wordt op dezelfde plek een onderkomen voor onder meer cultuur, maatschappelijke organisaties, horeca én gemeente gebouwd: het Glashoes. Eind 2021 is de oplevering, wanneer alles meezit.

De komst van het Glashoes is niet nieuw, aanvankelijk was het plan om het gemeentehuis te verbouwen om het vervolgens als multifunctioneel pand te kunnen gebruiken. Toekomstige gebruikers, van bibliotheek tot sociaal-maatschappelijke organisaties, hadden daarvoor al een intentieverklaring getekend. Het samenvoegen van functies past in het beleid van de gemeente om meer op te trekken met inwoners. Een Glashoes moet bijdragen aan een dorp met een bruisend centrum met veel activiteiten.

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.