Volledig scherm
Dit is de laatste gemeentegids op papier van de gemeente Tubbergen. © Marcel Tettero

Tubbergen stopt met papieren gemeentegids

TUBBERGEN - De gemeente Tubbergen brengt niet langer een gemeentegids uit. Het college van burgemeester en wethouders vindt de papieren gids niet langer passen in deze tijd. „Informatie is op steeds meer andere plekken te vinden, voornamelijk digitaal en altijd actueel”, zegt het college.

De gemeente heeft om verschillende redenen besloten te stoppen met de gemeentegids. „Omdat de gemeentegids één keer per jaar uitkwam was informatie die er in stond soms achterhaald”, vertelt burgemeester Wilmien Haverkamp. „De gemeentelijke informatie is te vinden op onze website, waar we de informatie altijd up-to-date kunnen houden. En met het oog op duurzaamheid besparen we veel papier met het afschaffen van de gemeentegids. Natuurlijk blijven we onze inwoners informeren over ontwikkelingen, bijvoorbeeld via de website, social media en de wekelijkse gemeentepagina in Op en rond de essen. Inwoners met vragen kunnen ons uiteraard ook nog steeds benaderen via post, telefonisch of aan de balie in het gemeentehuis.”

Sociale kaart
Een ander belangrijk informatiekanaal is de Sociale kaart die eind 2016 online is gegaan. Deze website kan door de inwoners van Tubbergen worden gebruikt om antwoorden te krijgen op hulpvragen of een weg te vinden binnen de voorzieningen in de gemeente. Zorg, wonen, geldzaken, werk, gezin, jeugd en actief zijn en meedoen in de samenleving, zijn onderwerpen waarover informatie te vinden is op de sociale kaart. De gemeentegids werd jarenlang gepubliceerd en verspreid door Akse Media, in opdracht van de gemeente. 

Almelo e.o.