Volledig scherm
© Stock

Tubbergen stort ruim acht ton in reserves

TUBBERGEN - Ruim één miljoen euro hield de gemeente Tubbergen over, na alle inkomsten en uitgaven over 2018 naast elkaar te hebben gezet. De accountant keurde het financiële overzicht goed, waarna werd besloten om ruim acht ton over te hevelen naar de reserves. 

Het resterende bedrag, 179.000 euro om precies te zijn, werd alvast toe te voegen aan het boekjaar 2019. Dat laatste bedrag is nodig om nog openstaande budgetten aan te vullen, van een bijdrage aan het CSI Twente (15.000 euro) en de activiteiten van Tubbergen Bruist (50.000 ) tot geld voor het verbeteren van het ondernemersklimaat (20.000) en de aanplant van drachtbomen om de biodiversiteit te verbeteren (9.000). De raad ging eerder unaniem akkoord met het voorstel. 

Compensatie

Bij de bespreking over de jaarstukken sprak de auditcommissie - dat in overleg met de accountant de jaarrekening en het jaarverslag vaststelt - wel zorgen uit over de ontwikkeling van de uitgaven op het sociale domein zoals de jeugdzorg. Voorzitter Leon Oosterik van die commissie zei: „De compensatie vanuit het rijk kan structurele tekorten niet ondervangen. Het is slechts een doekje voor het bloeden.” De extra uitgaven op de jeugdzorg bedroegen vorig jaar 595.000 euro.  

Almelo e.o.