Volledig scherm
PREMIUM
Deze jongeren in Albergen houden zich in 2017 strikt aan de regels. © Robin Hilberink

Tubbergen waarschuwt vrachtwagenchauffeurs voor feestvierende jongeren

TUBBERGEN - Het heeft iets weg van een groot offensief dat nu wordt ingezet. Tubbergen maakt zich op voor de jaarlijkse kampeerfeesten. Daarover zijn zorgen. De gemeente waarschuwt zelfs chauffeurs van zuivelbedrijven voor midden in de nacht passerende jongeren.

De opzet van een kampeerfeest is simpel: zet een tent op in een weiland, zorg dat er genoeg drank is en nodig vrienden uit. Schertsend worden de kampeerfeesten al Appelhof Tubbergen genoemd, verwijzend naar de populaire jongerencamping op Terschelling die een naam heeft hoog te houden als walhalla voor de jeugd. Naar verluidt draaien jongeren daar hun hand niet om voor een fles drank meer of minder.

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.