Volledig scherm
© Marcel Tettero

'Tubbergen worstelt met gebrek aan parkeerplaatsen'

TUBBERGEN - Het noaberschap is volgens sommige bewoners ver te zoeken in hartje Tubbergen. In het appartementencomplex Borkelman klagen enkele bewoners steen en been over het bestuur van het dorpshuis De Delle, aan de overkant van de weg. De kerkenraad van de hervormde gemeente besloot enige tijd geleden De Delle te renoveren en uit te breiden.

Het werk begon in september van het vorige jaar. "Maar niets gebeurde in overleg met de omwonenden", zegt Coen Wesselink die tegenover De Delle woont. "Ik zag op een gegeven moment mensen in witte pakken asbest verwijderen in De Delle. Ik had het stof thuis op de vensterbank liggen. We wisten van niets", vertelt de vader van een jong kind. Begin dit jaar was De Delle klaar en was de overlast van bouwbedrijven over. "Daarna kwam er dagopvang voor mensen met een beperking in De Delle, de dansschool By Sandra begon er met breakdance en er werden vaker ruimtes verhuurd voor vergaderingen." De drukte in de nauwe Hattinkstraat nam toe.

Voorzitter Piet Klingeman van De Delle geeft onmiddellijk toe dat hij bij het begin van de verbouwing verzuimde de bewoners van Brokelman te informeren over het begin van het werk. "Daardoor is misschien wat irritatie ontstaan", zegt Klingeman.

Hij bevestigt dat er soms een tekort aan parkeerruimte is, omdat bezoekers van de winkels in het centrum, winkeliers en wellicht ook ambtenaren hun auto's er de hele dag parkeren, omdat de Hattinkstraat net buiten de blauwe parkeerzone valt. In de Hattinkstraat geldt geen beperking. Volgens Klingeman is de oplossing eenvoudig: "Plaats ook bordjes bij de parkeerplaatsen van het appartementencomplex, zodat alleen de bewoners er hun auto mogen neerzetten."

Klingeman zegt dat de borden bij De Delle en de hervormde kerk zijn geplaatst mede om voor uitvaarten ruimte vrij te houden. "Maar bewoners van Brokelman mogen hun auto hier rustig parkeren. Dat heb ik hen ook gezegd."

Volledig scherm
© Marcel Tettero
Volledig scherm
© Marcel Tettero

Almelo e.o.