Volledig scherm
PREMIUM
Buren aan de Van Ruysdaelstraat in Tubbergen ontfermen zich over het Afghaanse vluchtelingengezin Ghazniwal, dat sinds december in Tubbergen woont. Vanaf links Eddie en Jolanda Steggink, Mahdi, Haris, Edrees en Mahdia. Moeder Shabnam staat niet op de foto. © Lars Smook

Tubbergers ontfermen zich over Afghaans vluchtelingengezin: ‘Zo’n kale boel? Niet in mijn straat’

TUBBERGEN - Bewoners aan de Van Ruysdaelstraat in Tubbergen hebben zich ontfermd over een Afghaans gezin dat in een nagenoeg kale woning bivakkeerde. „Ik dacht: dat niet in onze buurt.”

Het asielzoekersgezin Ghazniwal arriveerde in december in Tubbergen. Vader Edrees, moeder Shabnam en hun vier jonge kinderen, onder wie een baby van vijf maanden. De oudste kinderen gaan naar school in Almelo en spreken al vloeiend Nederlands. Beide ouders moeten nog aan de slag met een inburgeringscursus. En daarna wil Edrees het liefst zijn werk als taxichauffeur weer oppakken. 

  1. Gevlogen: papegaai Kaya kiest tijdens paaslunch het luchtruim op camping in Tubbergen

    Gevlogen: papegaai Kaya kiest tijdens paaslunch het luchtruim op camping in Tubbergen

    TUBBERGEN - Het had een heerlijk Pasen moeten zijn voor Bianca Knol-Ekkel en haar gezin. De temperatuur en de fraaie omgeving van recreatiepark ’n Kaps in Tubbergen zaten allemaal mee. Voor het Nieuwleusense gezin draaide het weekend echter uit op een drama. Tot haar afgrijzen zag Knol-Ekkel de geliefde huispapegaai Kaya (11) op eerste paasdag het luchtruim kiezen. De vogel keerde sindsdien niet terug.

Almelo e.o.