Volledig scherm
Bauke Vierman en Merlin Hoek maakten al in de derde klas hun examen Engels. © Scholengemeenschap Canisius

Tubbergse scholieren slagen al in derde klas voor examen Engels

TUBBERGEN - Twee leerlingen van scholengemeenschap Canisius in Tubbergen zijn al in de derde klas van het vmbo geslaagd voor hun eindexamen Engels.

Normaal doen leerlingen van het vmbo pas in het vierde leerjaar eindexamen, maar twee derdejaars leerlingen van Canisius Tubbergen hebben het vak Engels al in de derde klas afgesloten.

Tien

Merlin Hoek rondde het vak af met een zeven, Bauke Vierman haalde zelfs een tien. "Als school zijn we natuurlijk supertrots op Merlin en Bauke", laat de locatiedirecteur Maaike Hagedoorn weten.

Ook Engelsdocent Mascha Kalee is blij met het resultaat. Toch stonden de twee derdeklassers niet direct te springen toen ze hoorden dat ze dit jaar al eindexamen Engels konden doen.

Kalee: "De een was direct enthousiast, de ander wilde er nog even over nadenken." Er zaten wel eisen aan de deelname. "Het oefenexamen moest wel eerst met minimaal een 6,5 afgerond worden. Dat lukte gelukkig", legt Kalee uit.

Project 

De leerlingen moeten het komende schooljaar gewoon Engelse lessen volgen. "Deze leerlingen belemmer je als je ze klassikaal les gaat geven. Het is wel de bedoeling dat ze hun tijd nuttig gaan besteden. Ze hebben zelf ook inspraak in waaraan ze hun tijd gaan besteden. Ik ga daarover in overleg met de docent van hun vervolgopleidingen om te kijken of ze alvast aan een project kunnen werken."

Kalee is hoe dan ook trots op de prestatie van Merlin en Bauke. "Slechts een klein deel van de leerlingen heeft de juiste combinatie van talent en onafhankelijkheid om zich de taal zelfstandig eigen te maken. Ze hebben dat uitzonderlijk goed gedaan."

Almelo e.o.