AutoHaarhuis uit Geesteren en Almelo stelt met de actie #Zorgheldenauto gratis voertuigen beschikbaar aan Twentse zorgmedewerkers. Links Martijn te Wierik, rechts Gerard Haarhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
AutoHaarhuis uit Geesteren en Almelo stelt met de actie #Zorgheldenauto gratis voertuigen beschikbaar aan Twentse zorgmedewerkers. Links Martijn te Wierik, rechts Gerard Haarhuis. © AutoHaarhuis

Twents autobedrijf leent gratis auto’s uit, vervoer voor zorghelden

GEESTEREN - Zorgmedewerkers die geen vervoer hebben, kunnen vanaf nu een beroep doen op AutoHaarhuis in Geesteren en Almelo. Het autobedrijf begint ook in Twente met de actie zorgheldenauto’s.

Het concept is simpel. Zorgmedewerkers die vervoer nodig hebben om op hun werk te komen, kunnen de komende tijd gratis een auto lenen van het autobedrijf. Op die manier kunnen alle zorgmedewerkers tijdens de coronacrisis op tijd in het ziekenhuis of een andere werkplek komen.

Het idee komt van een collega-autobedrijf in het westen van het land, vertelt Martijn te Wierik van AutoHaarhuis. „Daar is het een groot succes: er rijden al bijna vierhonderd auto’s rond”, vertelt hij. Hij hoorde er afgelopen weekend over en besloot maandagochtend de actie ook in Twente te beginnen.

Hulp van collega-autobedrijven

Om het tot een succes te maken, doet Te Wierik een beroep op andere autobedrijven in de regio. „Ik hoop dat er meer collega’s mee willen doen. Dat hebben we nodig om aan genoeg auto’s te komen. Natuurlijk stellen wij zelf ook een x aantal auto’s ter beschikking. Hoeveel is afhankelijk van de vraag.”

Almelo e.o.