Volledig scherm
Maria concert in Pancratius basiliek door drie koren, met op de foto het Liturgiekoor. © Robin Hilberink

Uit volle borst zingen voor keihard nodig herstel Pancratius basiliek in Tubbergen

TUBBERGEN - Koorliefhebbers genoten zondagmiddag van Maria concert in Pancratius basiliek. Drie koren droegen met muziekmiddag financieel bij aan broodnodige renovatie kerkgebouw.

Het onderhoud van de basiliek in hartje Tubbergen vergt jaarlijks gemiddeld 30.000 euro. Met een bijdrage van 75.000 euro over een periode van zes jaar, draagt de provincie Overijssel fors bij aan de financiering. Het gaat om een subsidie voor het onderhoud van een rijksmonument.

Noodklok

Met acties probeert het parochiebestuur de inkomsten aan te vullen, onder de noemer ‘Basiliek luidt de noodklok‘. En het Basiliek koor wilde met het Maria concert  - in de Maria maand - een bijdrage te leveren. Daarbij kreeg het koor gisteren muzikale hulp van het koor Multiple Voices en het Liturgie Koor, terwijl ook solisten een rol speelden onder wie pianist en dirigent Jeroen Hulshof. 

Van alles wat

De bezoekers kregen een gevarieerd aanbod voorgeschoteld, zo zong het Lithurgiekoor onder meer Wees Gegroet en Zegen o, Maria, bracht Multiple Voices moderne stukken ten gehore zoals Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij en Ave Maria in de versie van Beyoncé Knowles, terwijl het Pancratiuskoor zich onderscheidde met Latijn en Gregoriaanse gezangen. Het Pancratiuskoor was en is een koor dat zich heeft gespecialiseerd in die klassieke katholieke stukken.  Daarmee wil het koor zich ook onderscheiden, het wil de eigen identiteit bewaren.

De entree was gratis, maar de bezoekers werd om een vrije gift gevraagd. Daarnaast kreeg de organisatie - Bernadet Brouwers en Ida Buijvoets - steun van een groep sponsoren. 

Almelo e.o.