Volledig scherm
Het nieuwe steentje van glas van het project De Glinstering kwam onlangs aan de orde op een avond voor ondernemers, bij een presentatie van wethouder Roy de Witte. © Marcel Tettero

Uniek steentje uit Tubbergen bijna af

TUBBERGEN - Het project De Glinstering heeft een steentje opgeleverd dat nog niet aan de strenge eisen voldoet. Er komt een nieuw, beter ontwerp dat de komende jaren duizenden toeristen naar de gemeente Tubbergen moet halen.

Dat antwoordde wethouder Roy de Witte gisteravond op vragen van fractievoorzitter Ursula Bekhuis van Gemeentebelangen-VVD. Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst voor ondernemers, kwam naar voren dat er nogal wat onduidelijkheid is over het project. Met name de communicatie zou beter kunnen.

Versnippering
De Witte sprak dit niet tegen. Door versnippering binnen de organisatie van De Glinstering en de complexiteit van het materiaal glas, zou het ontwerp iets langer op zich laten wachten dan de bedoeling was. De Witte zei echter dat de initiatiefnemers op korte termijn, misschien binnen enkele weken, het ontwerp bekendmaken.

Werk
Het bureau Marketing Oost coördineert het project na 1 januari wanneer de VVV ophoudt te bestaan. De Glinstering moet de lokale werkgelegenheid flink stimuleren.

Almelo e.o.