Volledig scherm
© Screenshot: Facebook

Vader verongelukte Daniëlle uit Geesteren schrikt van opgeruimde herdenkingsplek

HARBRINKHOEK - Jan Maathuis, vader van Daniëlle Maathuis uit Geesteren die op oudejaarsdag verongelukte, schrok zich dinsdag een hoedje. Tot zijn verbijstering lag langs de Noordegraafsingel in Harbrinkhoek een vrachtje zand op de plek waar hij een hartje van bloemen voor zijn overleden dochter had gemaakt. Het bleek het werk van de provincie Overijssel. Die had opdracht gegeven een boomstronk weg te laten halen. De spullen zijn woensdagmorgen teruggeplaatst.

De 18-jarige Daniëlle zat op oudejaarsdag met twee andere jonge vrouwen in een auto. Ze raakten van de weg en kwamen tegen een boom tot stilstand. De vrouw uit Geesteren overleefde de klap niet. Al vrij snel werd op de plek van het ongeluk een herdenkingsplek ingericht.

Herdenkingsspullen weg
De boom waar de auto met de drie inzittenden tegenaan reed, was al afgezaagd tot de stronk. Die moest nog worden verwijderd. ,,De aannemer heeft die dinsdag weggehaald", vertelt Petra Timmer, woordvoerster van de provincie Overijssel die als eigenaar van de weg de opdracht gaf. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zijn de herdenkingsspullen voor even weggehaald. Timmer: ,,Door het frezen, lagen op de plek dinsdag zand en houtsnippers. Woensdagochtend is alles weer netjes en glad gemaakt en zijn de spullen die er lagen weer teruggeplaatst."

Geen contact
Jan Maathuis zag de plek echter dinsdag blijkbaar nadat de stronk was verwijderd, want hij trof alleen zand en een kandelaar aan. Hij wist van niets. 'Wat betekent dit??', vroeg hij zich af op Facebook. ,,We hebben geprobeerd om vooraf met de familie in contact te komen, maar dat is niet gelukt", laat Timmer weten. Na het zien van het Facebookbericht van Jan Maathuis wil de provincie een nieuwe poging wagen om met Maathuis in gesprek te komen.

Kandelaar
Opmerkelijk is dat volgens Timmer woensdagochtend onder meer een kandelaar is teruggeplaatst. Een kandelaar was juist het enige voorwerp op de foto die Jan Maathuis dinsdag maakte.

Politieonderzoek
De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht van het dodelijke ongeval. Daarom kan het Openbaar Ministerie nog niets zeggen over een eventuele strafrechtelijke vervolging van de bestuurster van het voertuig. Op welke termijn het politieonderzoek wordt afgerond is onbekend.


De herdenkingsplek waar Danielle is verongelukt en ik een hartje van bloemen heb gemaakt is door iemand ondergedompeld... Posted by Jan Maathuis on Tuesday, March 15, 2016

Almelo e.o.