Volledig scherm
© Thinkstock

Vaker geen geld voor huur in Tubbergen

TUBBERGEN - Het aantal huurders met betalingsproblemen in Tubbergen is gestegen. De woningstichting zag in 2015 ruim 40.000 euro niet binnenkomen.

Dat staat in het jaarverslag over 2015. De gemiste inkomsten zijn volgens de woningstichting een gevolg van een stijging van het aantal huurders met betalingsproblemen. ‘Mede door een stijging van het aantal schuldsaneringen hebben wij ook in 2015 een aanzienlijk bedrag als oninbaar moeten afboeken’.

Hoe het komt dat er afgelopen jaar meer mensen hun huur niet konden betalen, weet directeur Peter Roelofs niet. Huurders die in financiële problemen dreigen te komen, worden door Woningstichting Tubbergen op kantoor uitgenodigd. Met deze benadering wil de woningstichting in een vroeg stadium, eventueel met hulp van het maatschappelijk werk of de Stadsbank, naar een oplossing zoeken.

De totale achterstand van de zittende huurders bedraagt per 31 december 2015 40.078 euro. Dat is een stijging van 58 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De ruim 40.000 euro die de woningstichting niet kon innen, bedraagt overigens slechts 0,59 procent van de jaarlijkse huuropbrengsten. In 2015 kwam er 6.715.300 euro aan huur binnen.

Het niet betalen van de huur kan uiteindelijk leiden tot beëindiging van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning. Maar zover is het vorig jaar niet gekomen, weet directeur Roelofs. „In essentie willen we mensen helpen, niet uitzetten.”

Almelo e.o.