Volledig scherm
Buurtbus van Keolis. © Gemeente Rijssen-Holten

Vanaf half december met de bus van Tubbergen naar Hardenberg

TUBBERGEN - Er gaat vanaf half december een buurtbus rijden tussen Tubbergen en Hardenberg. De details over route en opstapplaatsen worden momenteel besproken.

Raadslid Gerard Weersink (CDA Tubbergen) vroeg in de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie naar de stand van zaken rond de gewenste buurtbusverbinding tussen Tubbergen en Hardenberg. „Met name vanwege de dienstregeling voor het komende schooljaar die binnenkort definitief wordt.” 

Bushaltes

Wethouder Erik Volmerink vertelde dat in juli nog een gesprek wordt gehouden over deze busverbinding en meer in het bijzonder over de plekken waar passagiers het beste kunnen in- en uitstappen: „Omdat de route gaat veranderen, moet worden gekeken naar de locaties van de bushaltes”, aldus Volmerink. „Er zijn inmiddels wel voldoende chauffeurs. En als er nog een paar meer bij komen, zou dat heel mooi zijn. ”

Streven

Vervoersbedrijf Keolis en de buurtbusverenigingen brengen medio september/oktober via een persbericht informatie naar buiten over de route en bushaltes. Het streven is om vanaf half december te gaan rijden met de buurtbus.

Enquête

 Een onderzoek naar de behoefte en wenselijkheid van een openbaarvervoersverbinding tussen Tubbergen en Hardenberg is eerder uitgevoerd door vier studenten van de hogeschool Saxion. De studenten spraken onder meer met de dorpsraden in Langeveen, Geesteren, Manderveen en Tubbergen, met Keolis en hielden een enquête onder de inwoners. De uitkomst: er bestaat behoefte aan een snellere verbinding richting Hardenberg. 

Almelo e.o.