Er stroomt nog steeds water door de sloten in het buitengebied van Vasse.
Volledig scherm
Er stroomt nog steeds water door de sloten in het buitengebied van Vasse. © Vechtstromen

Vechtstromen houdt water in Vasse langer vast

VASSE - In Vasse is Waterschap Vechtstromen aan het werk met de aanleg van een robuust watersysteem. 

Met een verhoging van de waterlopen kan het water langer worden vastgehouden, wordt de goede waterkwaliteit behouden en kunnen waterdieren zich tevens verplaatsen. Het systeem wordt aangelegd aan de de Boakenkampsweg en de Beekzijdeweg.

‘We houden met dit hele systeem dus zoveel mogelijk water vast, maar we kunnen bij hoosbuien wel voldoende water afvoeren om wateroverlast in de buurt te voorkomen’, aldus Vechtstromen. Verder is het waterschap hier bezig om het water in het gebied trapsgewijs naar beneden te laten stromen en wordt een proef gedaan met zandzakken in de watergangen. Ook deze werkzaamheden zijn er op gericht om een zo robuuste mogelijk watersysteem te bouwen. Dat is nodig want dit jaar is er - net zoals vorig jaar - een neerslagtekort.

Op dit moment zijn de eerste resultaten al te zien. „Er staat rondom het project namelijk nog bijna overal water in de sloot en de stuwen stromen nog bijna allemaal over. Zo houden we water vast, behouden we een goede waterkwaliteit en de waterdieren kunnen blijven migreren”, aldus een woordvoerder van Vechtstromen.

Almelo e.o.