Volledig scherm
Brandon en Hans Elferink tussen de bomen, waarvan een deel al snel bij onder meer bouwmarkten in de verkoop zou gaan. © Bert Kamp

'Vernieling kerstbomen Harbrinkhoek geen kwajongensstreek'

HARBRINKHOEK - De familie Elferink is de kerstkriebels al kwijt eer ze er goed en al waren. Onbekenden hebben afgelopen week 500 kerstbomen op een terrein aan de Veeneggeweg vernield. Met de kerstperiode voor de deur is deze criminele daad een enorme domper voor de eigenaren.

"De schade is fors", verzucht Hans Elferink. "Reken maar uit, 20 euro per boom. Dan kom je al gauw op 10.000 euro schade." Met daarbovenop de emotionele schade. "Het gaat hier niet om pas geplante boompjes, maar om kerstbomen die al een jaar of zes, zeven op het land staan. We hebben er veel tijd en aandacht in gestoken om ze tot deze hoogte te laten groeien."

Uitgedacht
Hans Elferink en zijn zoon Brandon vrezen dat het om een gecoördineerde actie gaat. "Dit is veel te goed uitgedacht om een kwajongensstreek te zijn. Tuurlijk, het kan wel, maar het aantal verwoeste bomen is daar domweg te groot voor."

Camera's
Hij denkt er serieus over om de beveiliging van het terrein dat nu het doelwit was, op te krikken. "Een hek is waarschijnlijk te kostbaar, maar bijvoorbeeld wildcamera's behoren zeker tot de opties. Dat moet dan maar."

De familie Elferink looft een beloning van 1.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de dader(s)

Almelo e.o.