Volledig scherm
De Almeloseweg in Harbrinkhoek en Mariaparochie moet aangepakt worden. © Reinier van Willigen

Verplaatsing borden moet Almeloseweg in Mariaparochie en Harbrinkhoek verbeteren

MARIAPAROCHIE / HARBRINKHOEK - Drempels, een wachtstrook voor overstekende fietsers en verplaatsing van de plaatsnaamborden moeten de Almeloseweg in Harbrinkhoek en Mariaparochie veiliger maken. 

Dat zijn de uitkomsten van het onderzoek dat de werkgroep Herinrichting Almeloseweg deed. De resultaten werden donderdagavond gepresenteerd aan de inwoners van Harbrinkhoek en Mariaparochie in zaal Kampkuiper. „Er waren 66 mensen aanwezig en vrijwel iedereen was het met de plannen eens”, stelt Ria Schlepers namens de werkgroep. 

Het idee is dat er twee drempels komen, één bij de afslag naar de Demmersdwarsweg en één bij Peuversweg. Ook komt er een wachtstrook voor fietsers die willen oversteken naar de Alphonsusschool, zodat ze niet langer de fietsers die rechtdoor willen ophouden. Bovendien is er een plan voor een wandelpad tussen Kampkuiper en De Spar. 

Plaatsnaamborden 

De plaatsnaamborden van beide dorpen moeten volgens de werkgroep aan elkaar worden geplaatst, zodat er niet langer een klein stuk met de maximale snelheid van 60 km per uur is. De komende tijd gaat de groep met de gemeente in gesprek of  de plannen haalbaar zijn.  „Ook gaan we kijken of we nog iets aan een onveilige bushalte kunnen veranderen”, stelt Schlepers. 

Almelo e.o.