Volledig scherm
© ANP XTRA

Verzet mesttransporteur uit Fleringen tegen boete 41.000 euro voor 82 overtredingen

DEN HAAG/FLERINGEN - Mesttransporteur Gebr. Oude Lenferink uit Fleringen verzet zich bij de Raad van State tegen een boete van 41.000 euro. Het bedrijf kreeg die van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wegens 82 overtredingen van de rij- en rusttijden.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) deed in 2016 een controle van de administratie van Oude Lenferink. Er bleken over de maand augustus 2015 in meerdere gevallen gegevens te ontbreken van de rij- en rusttijden van de chauffeurs. 

Niet deugdelijk

Volgens een woordvoerster van Infrastructuur en Waterstaat kan het zijn dat chauffeurs op de bestuurderskaart van een ander hebben gereden. In 82 gevallen bleek de administratie niet deugdelijk. Het ministerie had Oude Lenferink hiervoor 82 boetes van 4.400 euro kunnen opleggen met een totaalbedrag van 360.800 euro.  Bij kleinere bedrijven wordt echter een deel van de boete opgelegd. In het geval van Oude Lenferink is het bedrag 41.000 euro. 

Matiging

Het transportbedrijf stapte woensdag 18 september met advocaat Frans Kobossen naar de Raad van State. Oude Lenferink is het niet eens met de hoogte van de boete. Het bedrijf vindt ook dat de zaak al te lang sleept en pleit ook voor matiging van de boete. De rechtbank Overijssel verklaarde het beroep vorig jaar ongegrond. Oude Lenferink wilde na de zitting geen reactie geven aan de krant. 

Uitspraak van de Raad van State in hoger beroep volgt.

Almelo e.o.