Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Video | Prijs voor schoonste dorp van gemeente Tubbergen

GEESTEREN - Voor de eerste keer reikten de gemeente Tubbergen en de Rova uit Zwolle, die het ophalen van huisvuil regelt, samen een prijs uit en die ging naar de Aloysiusschool die er voor zorgde dat Geesteren het schoonste dorp van de gemeente zou zijn, zo zei wethouder Tom Vleerbos maandagmiddag bij de uitreiking van de prijs.

Met name de sportieve leerkracht Harry Masselink hamerde er bij de kinderen op geen zwerfvuil in de natuur achter te laten en ging met ze op pad om afval te verzamelen. Met 72 kinderen haalde hij vorige maand twaalf zakken op en dat maakte indruk op de kinderen. Maar ook toeristen, bewoners en landbouwers zijn blij met de inzet. Want dieren, koeien en paarden, kunnen ziek worden van het eten van kunststof afval. Masselink verzamelt al 15 jaar jaarlijks met de leerlingen zwerfafval mede om de kinderen ervan te doordringen afval mee te nemen naar huis.

Voor de eerste keer reikten de gemeente Tubbergen en de Rova uit Zwolle, die het ophalen van huisvuil regelt, een prijs uit en die ging naar de Aloysiusschool die er voor zorgde dat Geesteren het schoonste dorp van de gemeente zou zijn, zo zei wethouder Tom Vleerbos maandagmiddag bij de uitreiking van de prijs. Met name de sportieve leerkracht Harry Masselink hamerde er bij de kinderen op geen zwerfvuil in de natuur achter te laten en ging met ze op pad om afval te verzamelen. Met 72 kinderen haalde hij twaalf zakken op en dat maakte indruk op de kinderen.

Almelo e.o.