Volledig scherm
De schuur brandde grotendeels af. © Hans Brok

Vier korpsen bestrijden grote brand in Geesteren

videoGEESTEREN - Aan de Haarbrinksweg in Geesteren is vrijdagmiddag een grote schuur uitgebrand. Vanwege de schaarste aan bluswater werd opgeschaald naar grote brand. Het vuur werd door vier korpsen bestreden.

Het was een voorbijganger die de brandweer om 14.10 belde. Die dacht dat de rook kwam uit de aan de weg gelegen woning. Het bleek echter de achterliggende schuur te zijn. Niet veel later sloegen de vlammen uit het dak.

De brand woedde in een van vier geschakelde schuren, iets voorbij het tuincentrum, aan de overkant van de weg. De schuur was op het moment van de brand leeg. Volgens eigenaar Benny Lenferink waren de schuren net een week verhuurd. Waarvoor ze werden gebruikt, kon hij niet zeggen. De verhuur verloopt via een makelaardij. Over de oorzaak van de brand was gistermiddag nog niets bekend.

Waterdruk

De brand werd al snel opgeschaald naar Grote Brand. Daartoe is besloten vanwege de verminderde beschikbaarheid van water. Normaal wordt er extra water uit sloten en vaarten gepompt, maar die staan allemaal droog. Daar komt nog bij dat de waterdruk in het leidingnet is verlaagd, waardoor er minder aanvoer is. Om toch genoeg water te hebben, reden er extra tankwagens om water aan te voeren.

Het vuur werd bestreden door de korpsen uit Weerselo, Almelo, Tubbergen en Hengelo. Ook werd de drone van de brandweer ingezet om te zien waar zich nog mogelijke brandhaarden bevinden.

Volledig scherm
De brand bij Geesteren trok veel bekijks. © Hans Brok

Verder werd er gecontroleerd op het mogelijk vrijkomen van asbest. Of dat ook daadwerkelijk het geval was, kon de brandweer nog niet zeggen.

De Haarbrinksweg was vanwege de brand, enige uren afgezet voor verkeer. De schuurbrand werd gadegeslagen door tientallen nieuwsgierigen.

Volledig scherm
Ter controle werd ook de brandweerdrone ingezet. © Hans Brok

Almelo e.o.