De vieringen rond pasen worden gehouden in een lege Pancratiusbasiliek.
Volledig scherm
De vieringen rond pasen worden gehouden in een lege Pancratiusbasiliek. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Vieringen rond pasen Pancratius Tubbergen allemaal digitaal

TUBBERGEN - Het pastorale team van de H. Pancratius parochie zal de drie dagen rondom Pasen – Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen zelf – vieren vanuit de Pancratiusbasiliek, de vieringen worden gestreamd via KerkTV. 

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus worden geen vieringen gehouden met bezoekers, via internet kunnen de vieringen worden gevolgd.

Het hoogtepunt van het kerkelijke leven wordt aanstaande zondag gevierd met Pasen, maar kan onder de huidige omstandigheden niet in alle uitbundigheid gevierd worden met een volle kerk. 

Om de parochianen toch thuis de gelegenheid te bieden mee te vieren, kunnen de vieringen live gevolgd worden via de website van de parochie: www.hpancratius.nl. 

Op Witte Donderdag – de dag van het Laatste Avondmaal – wordt er gevierd om 19.00 uur. De dag van Jezus’ kruisiging, Goede Vrijdag, wordt herdacht om 15.00 uur en 19.00 uur. De Paaswake, waarin het Paasfeest gevierd wordt, begint om 20.00 uur. Op Eerste Paasdag zal er vervolgens om 10.30 uur gevierd worden.

Ook op de daaropvolgende zondagen zal het pastorale team vieringen zonder kerkbezoekers in de Pancratiusbasiliek blijven verzorgen, tot de maatregelen rondom het corona virus zijn opgeheven. 

Almelo e.o.