Volledig scherm
Jur Vrieling maakte vorig jaar veel indruk op CSI Geesteren © Robin Hilberink

Vijf auto’s in prijzenpot CSI Twente in Geesteren

GEESTEREN - In drie springpistes komen alle categorieën uit de springsport royaal aan bod op de 42ste editie van het traditierijke CSI Twente die van dinsdag 5 tot en met zondag 10 juli wordt gehouden op Erve Maathuis in Geesteren. Met liefst 250.000 euro en vijf auto’s is de prijzenpot uitstekend gevuld. Drie auto’s zijn te verdienen in de afsluitende Grote Prijs van Twente om de Grolsch Trophy op zondag, de twee andere in de kwalificaties voor de hoofdrubriek op vrijdag en zaterdag.


Qua prijzengeld is het CSI Twente met 250.000 euro teruggekeerd naar het niveau van voor de crisis in 2008. Ook qua faciliteiten en infrastructuur heeft het CSI Twente een behoorlijke sprong voorwaarts gemaakt. Zo is er een nieuwe zandbodem van 30 x 70 meter gelegd in de inspringpiste en komt er een overdekte inspringpiste bij van 55 x 20 meter. Het terrein telt tijdens het evenement liefst 750 tijdelijke stallen en voor de bezoekers en bijna 5.000 startende combinaties wordt een overdekt tentoppervlak van in totaal liefst twee hectare ingericht.

De afdeling Overijssel van het KWPN houdt op woensdag haar jaarlijkse centrale keuring en verzorgt op zaterdag een defilé. Op zondag staat voor de ponyruiters, voor wie het CSI Twente als observatiewedstrijd geldt voor het naderende EK, opnieuw de Strijd der Provinciën op de agenda. Dan is ook de Masterclass voor Tuigpaarden. Alle dagen is er volop amusement onder de ‘Perfect Sky’ en in de feesttent in het strodorp.

In de aanloop naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro is er naast topsport tevens volop aandacht voor aspecten als talentontwikkeling, breedtesport, handel, fokkerij, dressuur, entertainment, mode en lifestyle.

Almelo e.o.