Volledig scherm
Vinylparadijs uit Geesteren brengt een album uit van The Square Keys. © Patrick Demey

Vinylparadijs Geesteren presenteert bluesalbum met bijzonder bonus

GEESTEREN - Platenzaak Vinylparadijs uit Geesteren brengt opnieuw in eigen beheer een plaat uit. Ditmaal een album van The Square Keys met een wel heel speciale bonus voor elke koper.

The Square Keys speelt een geheel eigen stijl van de blues, inclusief slidegitaar en ruige zang. Na een eerder live optreden bij de ingang van Vinylparadijs aan de Langeveenseweg 21 in Geesteren, zijn de contacten tussen de Bart en Irma Haselbekke van de winkel en The Square Keys gebleven. Het is een bijzonder gezelschap, bestaande uit Gijs Jacobs op zelfgebouwde gitaar met dubbele hals, voetdrums én zang, Sraar Schoth op de bas, aangevuld met kunstenaar Maikel Verkoelen die tekeningen maakt op bierviltjes die hij aan het publiek uitdeelt. Zijn stijl doet denken aan het werk van wijlen Herman Brood.

Platenhoes

Na een album met de Amerikaanse bluesrock gitarist/zanger Dudley Taft, komt Vinylparadijs nu met het album Homegrown Blues van The Square Keys. De plaat is inmiddels geperst en wordt op zaterdag 21 september gepresenteerd, waarbij de band vanaf 14.00 uur gaat optreden in de winkel. De entree is gratis. Mensen die een exemplaar kopen, krijgen een bonus aangeboden. Op elke platenhoes is ruimte voor een tekening die door Verkoelen tijdens het optreden in Vinylparadijs wordt gemaakt. Daarmee is elk exemplaar uniek. 

Afwerking

De LP Homegrown Blues van The Square Keys is opgenomen in studio Wild Verband van producer en muzikant Bart-Jan Baartmans in het Brabantse Boxmeer. Baartmans heeft de afwerking van het album voor zijn rekening genomen. 

Op 29 september is de band opnieuw in Twente te zien en te horen. Die dag speelt The Square Keys vanaf 15.00 uur in de Twentsche Foodhal in Enschede. De band speelt zowel eigen nummers als covers.

Almelo e.o.