Volledig scherm
PREMIUM
Statushouders uit Almelo werken als vrijwilliger in het kledingsorteercentrum van kringloopbedrijf De Beurs in Tubbergen, met Fatima al Kalzi (tweede van links) en Bahisa Aebed (rechts) met collega’s aan de sorteerband. © Bianca Lucas

Vluchtelingen kunnen bij De Beurs in Tubbergen even alle zorgen vergeten

TUBBERGEN - Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, zijn even uit de zorgen door vrijwilligerswerk te doen bij kringloopbedrijf De Beurs.

Bij het sorteren van 800.000 kilo tweedehands kleding per jaar kan kledingsorteercentrum Anna-Tex, onderdeel van stichting Kringloopbedrijf de Beurs, wel hulp gebruiken. Twaalf statushouders uit Almelo werken er nu als vrijwilliger. En met plezier.

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.