Volledig scherm
PREMIUM
Het veld bij De Tukkers in Albergen: nog onbespeelbaar. © Emiel Muijderman

Voetbalvelden Tubbergse clubs zijn nog niet groen genoeg

TUBBERGEN - De grassprietjes op veel voetbalvelden in Tubbergen zijn nog onvoldoende hersteld van de loeihete zomer. Bij de clubs luidt het credo: sproeien, sproeien en nog eens sproeien.

Het échte gras op de meeste voetbalvelden is weer groen. Niks aan de hand zo lijkt het richting de eerste speelronde van de amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 22 en 23 september. Maar schijn bedriegt: bij een aantal clubs wordt nog volop gewerkt aan het herstel van de grasmat.

  1. Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca
    PREMIUM

    Boer uit Geesteren ziet brood in hert en horeca

    GEESTEREN - De veestapel van Gert en Tiny Peddemors bestond rond de eeuwwisseling uit vleesvarkens en koeien. Daarmee hadden ze op zich een prima bestaan op boerderij De Braak in Geesteren. Maar de lol ging er steeds meer af. Tiny: „Er kwam steeds meer regelgeving, je was steeds drukker met mestboekhouding en andere zaken waar je helemaal niet mee bezig wilde zijn. Dus we gingen op zoek naar iets anders, naar een verbreding van ons bedrijf. We hebben even gedacht aan een camping, maar dan krijg je allemaal vrömd volk op ’n belt. Daar zaten we niet op te wachten.”

Almelo e.o.