Volledig scherm
Zondag in Tubbergen: een ganzenparade. © ArchiefAD

Vogelgriep staat ganzenparade in Tubbergen in de weg: ‘Drie keer is scheepsrecht’

TUBBERGEN – Drie keer is scheepsrecht, stelt het Kerstspektakel Tubbergen. Nadat de ganzenparade tot twee keer niet door kon gaan vanwege vogelgriep, is het zondag alsnog zover. ‘Dit jaar lijken deze gezellige vriendjes eindelijk door de straten te komen waggelen’, meldt de organisatie.

De ganzenparade waarbij ganzen in een parade voorbij marcheren, onder aanvoering van het tromgeroffel van een tamboer, maakt deel uit van het Kerstspektakel. In het centrum van Tubbergen is zondag, van 12.00 en 17.00 uur, een grote kerstmarkt met tal van kraampjes, snacks, en live-muziek. Bovendien is er een kinderkersthuis en zijn er straatartiesten.

Burgemeester en wethouders in nostalgische kleding

Ook de gemeente Tubbergen doet actief mee aan het spektakel. ‘Gestoken in nostalgische kleding zullen wij het spektakel opluisteren door het zingen van kerstliederen en Christmas Carols’, meldt de gemeente. Rond half 4 in de middag zal burgemeester Wilmien Haverkamp, met kinderburgemeester Kristy Geuke, op het Raadhuisplein haar kersttoespraak uitspreken.

 1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
  PREMIUM

  Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

  Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.
 2. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

  Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

  ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.