Volledig scherm
© Frans Nikkels

'Voldoende politie in Tubbergen'

TUBBERGEN - De bezorgdheid van het gemeentebestuur over de sterkte van de politie is onterecht. Dat is tussen de regels door duidelijk te lezen in een brief van directeur W.F. Saris van het ministerie van Veiligheid en Justitie die op de lijst van ingekomen stukken voor de raadsvergadering van woensdagavond staat.

Saris reageert daarmee op de motie 'Kwaliteit formatie politie' van de raad van Tubbergen over de toekomstige beschikbaarheid van menskracht en materieel in het nieuwe politieteam.

'Voor het vertrouwen van burgers en bedrijven in de politie zijn bereikbaarheid, benaderbaarheid en een dienstverlenende houding van de politie van wezenlijk belang', erkent Saris. Maar hij wijst erop dat er afspraken zijn gemaakt over een nieuwe sterkteverdeling op voorspraak van de kwartiermaker Oost-Nederland, met instemming van de burgemeesters en de hoofdofficier van justitie. Rond deze tijd worden de politiemensen geplaatst volgens het nieuwe plan. Er komt nog een tweede fase van de reorganisatie via vacatures, instroom en doorstroming, zodat alle plaatsen zijn opgevuld. 'De bezetting komt daarmee meer in balans met de in het inrichtingsplan beoogde situatie.'

Er komen ook flexteams van de politie die tijdelijk actief kunnen zijn in Tubbergen ter aanvulling op het basisteam. Mocht er dan nog niet voldoende menskracht actief zijn, dan kan de regioburgemeester van Enschede een verzoek doen bij de korpschef om extra bijstand.

De bezetting komt meer in balans met de in het plan beoogde situatie

Almelo e.o.