Volledig scherm
De organisatie van de eerste aflevering van Volleywood wil het volleybaltoernooi nieuw leven inblazen. Van links naar rechts: René Hutten, Cheryl Kemna, Martin Olimulder, Michel Wallerbosch, Piet Hein Oude Wesselink, Esmé Huzink en Jan Hemmer. © Tornado

'Volleywood Geesteren voortaan voor iedereen'

GEESTEREN - Vrijwilligers van de vereniging Tornado gooien het roer om. De belangstelling voor het jaarlijkse volleybaltoernooi voor wijken uit Geesteren loopt al jaren terug. Daarom is nu gekozen voor een andere datum, een andere plek en een andere naam: Volleywood, omdat het volleybalfestijn bij een bos wordt gehouden.

"Met name jongeren bleven weg", zegt voorzitter Rene Hutten van de volleybalvereniging Tornado. "Hoe krijgen we de jeugd weer betrokken, vroegen we ons af." Want sommige jongeren nemen na afloop van zo'n toernooi wellicht een lidmaatschap van de club.

Het wijkvolleybaltoernooi van Geesteren telde eens zo'n 100 teams en er zijn bijna 40 toernooien gehouden. De dalende belangstelling komt mogelijk doordat tegelijkertijd veel activiteiten zijn in en rond Geesteren, zoals de kermis en een voetbaltoernooi. Het toernooi verhuist nu van begin juni naar eind augustus.

Nieuwe opzet
Om over een nieuwe opzet na te denken is contact gezocht met de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG). "Geesteren is een echt sportdorp, zeiden vertegenwoordigers van AVG", aldus Hutten. "Wij willen daarom graag meedenken om het evenement in zijn nieuwe vorm tot een succes te maken. Besloten is nu het toernooi te houden bij de start van het nieuwe sportseizoen, op 27 augustus, in de laatste week van de vakantie."

Almelo e.o.