Volledig scherm
De organisatie van de Volksfeesten Langeveen bij de net gebouwde gloednieuwe poort. Woordvoerder met schep is Erik Oude Hendriksman. © Toma Tudor

Voor eerste keer toegangspoort Volksfeesten Langeveen

LANGEVEEN-BRUINEHAAR De organisatie van de Volksfeesten Langeveen-Bruinehaar heeft voor het eerst een fraaie toegangspoort gebouwd voor het feestterrein aan de Vasserdijk.

Het festijn, dat vrijdag begint, bestaat al meer dan 20 jaar. "Tijd voor een warm welkom", zegt voorzitter Erik Oude Hendriksman (geheel rechts) van de Volksfeesten.

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni aanstaande is het weer feest in de feesttent op de hoek Hardenbergerweg/Vasserdijk in Langeveen. Een boordevol programma gedurende het hele weekend met activiteiten voor jong en oud, zal wederom zorgen voor een hoop gezelligheid. Een competitie tussen de verschillende ‘wijken’ loopt als een rode draad door het gehele weekend. Door deel te nemen aan de

playback op vrijdagavond, de seventies modeshow op zondagmiddag en een heerlijk stamppotje te bereiden en aan een vakkundige jury voor te zetten maken de deelnemende straten kans op een compleet verzorgde buurt barbecue. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Seventies”. Dit thema zal tijdens tal van activiteiten terug keren dit weekend.

Voordat het zover is zal er dinsdagavond worden gestart met de wandeldriedaagse. Dinsdag, woensdag en donderdag kan men vanaf 18.00 uur verschillende routes en afstanden wandelen. Er kan gekozen worden voor 2,5 km, 5 km of 10 km. Op donderdag zal de 10 km starten om 17.00 uur. Hier wordt eenmalig een kleine vergoeding voor gevraagd. Donderdagavond is het tevens tijd voor een spelletje bingo. Deze avond zijn er weer verschillende mooie prijzen te winnen. De bingo start om 20.00 uur.

Op vrijdagavond starten we om 16.30 met het bedrijven uurtje. ’s Avonds vindt de wijkplayback plaats. Vele wijken hebben zich hier voor opgegeven. De muziek uit de seventies zal hier in allerlei vormen worden vertolkt.

Op zaterdagmorgen worden er vanaf 10.00 uur in de feesttent verschillende spelletjes georganiseerd voor de kinderen. Tevens zal dan ook de paardenmarkt plaats vinden. Om half 2 kunnen alle basisschoolkinderen die zich hebben opgegeven voor de zeskamp op het terrein verzamelen om alle spellen te gaan spelen die zijn klaar gezet.

Almelo e.o.