Volledig scherm

Voor het eerst op het podium in Vasse

VASSE - De parel van Twente ontsnapt zondag telkens nipt aan de voorspelde regenbuien. Honderden bezoekers slenteren zelfs in het zonnetje over de rommelmarkt en langs de kraampjes.

Het kerkplein met het gelegenheidsterras en muziekpodium dient wederom als hart van de markt. "Iedereen is vrij om te komen optreden", vertelt Vincent Booijink van de organisatie. "De animo daarvoor groeit gestaag met dit jaar meer aanmeldingen dan voorheen." Onder de aanmelders drie vrouwen die onder de naam 'Sweet Surrender' een paar liedjes zingen. "We hebben alle drie zangles en wilden weleens op een podium staan", zegt Benedicte Hoitink, een van de zangeressen. "Dankzij dit optreden vandaag hebben we zelfs onze eerste boeking binnen."

Bij de ingang staat een jonge koe gedwee in een trailer. Mensen die een gokje willen wagen kunnen haar gewicht schatten. Wie dat raadt, wint namelijk 50 euro. "De schattingen lopen sterk uiteen, van 100 tot 960 kilo. Zo zwaar is ze niet hoor", laat organisatielid Jarno von Piekartz weten. "In deze regio wonen veel veehouders die een gokje willen wagen. Vanochtend was het hier net een veemarkt", lacht hij. Tegen drieën heeft nog niemand het daadwerkelijke gewicht van 460 kilo geraden.

Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Op de sfeermarkt in Vasse vinden de bezoekers kraampjes met lederwaren, huishoudelijke artikelen, schilderijen, kunst, aardewerk, porselein, snuisterijen en tweedehandsartikelen. Muziek vereniging Sint Cecilia treedt op en er is sport en spel. © Annina Romita
Volledig scherm

Almelo e.o.