Volledig scherm
© Frans Nikkels

Voormalig klooster in Vasse te koop voor ruim 1 miljoen euro

VASSE - Een restaurant met een bar, een professionele keuken, een grote tuin, twintig slaapkamers met eigen badkamers, vier grote zalen, twee kelders en twee zolders, een ruime beheerderswoning en ga zo nog maar even door.

Sinds drie weken staat het voormalig klooster in Vasse te koop, met een woonoppervlakte van 1.704 vierkante meter.

Meer dan 1 miljoen euro
Geïnteresseerden moeten wel met een zak geld komen, want de prijs is 1.075.000 euro. Het voormalig Sancta Maria-klooster is sinds 2000 in handen van René Meijer en Judith Budde van Het Balkon, een centrum voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij geven er nu ruim zestien jaar bedrijfstrainingen aan zowel non-profit- als profitorganisaties, ze geven individuele coaching en opleidingen.

"Het is een fantastisch pand voor meerdaagse programma's, ook omdat er twintig slaapkamers in zitten. Een perfecte plek om groepen van vijftien tot veertig mensen te ontvangen."

Ingelicht
De buren, klanten en het personeel zijn ingelicht over de toekomstige verkoop. In het voormalige klooster werken behalve Budde en Meijer elf mensen: koks, serveerders en schoonmakers, afkomstig uit Reutum, Tubbergen, Almelo en Vasse. Zij raken hun baan kwijt als het pand verkocht wordt.

Budde en Meijer zetten het opleidingscentrum voort in Zutphen. Niet vanuit een groot pand zoals in Vasse, maar vanuit een kleinere locatie zonder eigen overnachtingsmogelijkheden. "Het afscheid gaat straks toch wel een dingetje worden", erkent Meijer. "Wij zijn verknocht geraakt aan dit mooie stuk Twente, aan het fijne dorp en aan de fijne mensen."

Rene Meijer en Judith Budde hebben er destijds 444.705 euro voor betaald.

Volledig scherm
Volledig scherm
René Meijer, directeur van Het Balkon, in het voormalig klooster. © Frans Nikkels

Almelo e.o.