Volledig scherm
Brandweer aan de achterzijde van de woning. © Gino Press - Rick den Boer

Vrouw redt chihuahua's van schoonouders uit brandende woning in Geesteren

GEESTEREN - Een alerte schoondochter heeft woensdagavond de chihuahua's van haar schoonouders uit een brandende woning in Geesteren gehaald. Pas daarna belde ze de brandweer. 

Op het moment van de brand, die woensdagavond na negenen op de bovenverdieping van de woning ontstond, waren de eigenaren van de woning aan de Vinckenweg in Geesteren niet thuis, maar op een paardenconcours. Hun schoondochter, die er tegenover woont, laat weten dat ze eerst de chihuahua's van de Geesternaren in veiligheid heeft gebracht, voor ze de hulpdiensten inlichtte. 

De brandweer ging rond half tien met persluchtmaskers en speciale apparatuur naar binnen om de brand ook vanuit de woning zelf aan te vallen. Er was veel rookontwikkeling en er werd opgeschaald naar ‘grote brand’. Er waren harde knallen te horen. De brand was om 21.45 uur volledig uitslaand, een half uur later was het vuur geblust.

De woning heeft aanzienlijke schade opgelopen, maar bij de brand raakte niemand gewond. Ook de paarden, die in een loods naast de woning staan, bleven ongedeerd; de brandweer voorkwam dat de brand kon overslaan van het huis naar de loods. Volgens de schoondochter zijn de paarden niet in gevaar geweest.

Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

Almelo e.o.