Volledig scherm

Vrouwenteam De Tukkers uit de kleren voor een nieuwe trainer

ALBERGEN - Met een uitdagende foto hoopt het vrouwenvoetbalteam van De Tukkers uit Albergen alsnog een trainer te vinden. ‘Wie zou ons nu niet willen trainen?’

De vrouwen zijn op het ludieke idee gekomen omdat pogingen van de club om via de gebruikelijke wegen een trainer te vinden, op niets uitliepen.

Maandenlange zoektocht
,,De club is al een paar maanden aan het zoeken. Er zijn ook mensen op gesprek geweest, maar die pasten niet bij ons team”, zegt de 24-jarige speelster Susan von Pieckartz (helemaal rechts op de foto).

Het eerste vrouwenteam van De Tukkers, uitkomend in de derde klasse, nam afgelopen seizoen afscheid van de vorige coach. Hij stond ruim 10 jaar voor de groep. „We willen wel graag een nieuwe. Een trainer die van ons weer een hecht team smeedt. Want nu zijn we een beetje ingedommeld.”

Lastig zoeken
Volgens Von Pieckartz is het voor een vrouwenvoetbalteam moeilijk om een trainer te strikken. ,,Het blijft lastig, ondanks dat damesvoetbal in opkomst is. Hoe dat komt? Ik heb geen idee. Misschien hebben mensen geen reëel beeld van ons of ons niveau. Terwijl we derde klasse spelen, dat is voor een damesteam best hoog.”

Creatief met foto's
Het idee kwam van Marga Visschedijk. ,,Zij is werkzaam bij Fotostudio Visschedijk én actief als leidster van ons voetbalteam. Ze doet heel veel voor de club en is erg creatief. We hebben wel even getwijfeld of we dit moesten doen, maar we vinden het een leuke actie. En het was voor ons weinig werk." En hoewel het lijkt alsof de dames naakt achter het doek staan, is dat niet zo volgens Von Pieckartz. ,,Achter dat doek hebben we wel netjes onze kleren aan, hoor.”

Volledig scherm
© Fotostudio Visschedijk

Almelo e.o.