Volledig scherm
Rioolbuizen op de es nabij Huyerenseweg in Tubbergen. © Jos Oude Nijhuis

Wachten op vergunning voor aanleg van riolering in Tubbergen

TUBBERGEN - Rioolbuizen met een doorsnede van een meter liggen klaar voor gebruik nabij de Huyerenseweg, richting waterzuivering in Tubbergen. Het werk ligt echter tijdelijk stil.

Omdat zowel provincie Overijssel als de gemeente Tubbergen nog een aanlegvergunning moet afgeven, kan de vervanging van het grote transportriool niet worden voltooid. Volgens omgevingsmanager Giacomo van der Vegt van aannemersbedrijf Gerwers gaat de schop weer de grond in zodra die laatste vergunningen binnen zijn.

Vervangen

Het huidige transportriool is beduidend kleiner en wordt vervangen. Via dit riool loopt al het afvalwater van de huishoudens in Tubbergen naar de waterzuivering aan de andere kant van de es.

Onder druk

Ook een deel van het riool tussen Vasse en de waterzuivering wordt vervangen. Daar wordt het water onder druk doorgeperst. Die buizen zijn beduidend kleiner van doorsnede dan van het transport-riool. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij de Uelserweg, nabij hotel-restaurant Marcant. Het persriool bij de Boskampstraat en Industriestraat in Tubbergen wordt eveneens deels vervangen.

Oranjewijk

Van der Vegt vertelt dat genoemde ingrepen samenlopen met het vervangen van de riolering in de Oranjewijk. Bewoners worden op dit moment bezocht door medewerkers van Gerwers. Mensen krijgen de vraag of ze het regenwater dat op hun perceel valt, rechtstreeks via de regenwaterriolering willen laten afvloeien. Een optie waar lang niet iedereen gebruik van maakt, zo heeft Van der Vegt ervaren.

Asfalt

De bewoners van de Oranjewijk hebben zich eerder tijdens een informatieavond overigens ook uitgesproken tegen het plan de Julianastraat en Prins Bernardstraat te asfalteren.

Van der Vegt: „Mensen vrezen dat automobilisten nog harder gaan rijden dan ze nu vaak al doen. Daarom wordt nu gekeken naar een optie om de weg met gebakken klinkers te bestraten en te voorzien van gele fietsstroken. De bewoners gaven ook aan dat ze klinkers gewoon veel mooier vinden.”

Volledig scherm
Rioolbuizen op de es nabij de Huyerenseweg. © Jos Oude Nijhuis

Almelo e.o.