Volledig scherm
Deelnemers aan de Parelloop Vasse op de Hooidijk. © Bekhuis Fotografie

Wandeling en trailrun nieuwe onderdelen op eerste lustrum Parelloop Vasse

VASSE - De Parelloop in Vasse bestaat vijf jaar. De organisatie heeft het sportieve festijn daarom samen met de mensen van Vitaal Vasse uitgebreid met een extra dag. Naast de wedstrijdlopen van vanavond, vrijdag 12 juli, staat morgen een wandeling van 8,5 kilometer én een trialrun over 22 kilometer op het programma. Een trailrun combineert hardlopen en wandelen over voornamelijk onverharde paden.

Vincent Pieterson begon in 2015 met de organisatie van een loop over 6,5 kilometer. Hij wilde zijn gevoel van vrijheid in de prachtige natuur rondom Vasse met andere sportievelingen delen. Vijf jaar later heeft Pieterson in samenwerking van Vassenaar Jan Wullink van Duurzaamsport een compleet programma opgezet. „Het is echt een mooi evenement aan het worden”, aldus Pieterson in een persbericht over de Parelloop.

Goed doel

Dat programma begint vanavond (vrijdag 12 juli) om 19.00 uur met lopen over 1,25 en 2,5 kilometer voor kinderen, die gratis kunnen meedoen. Voor de andere afstanden wordt wel inschrijfgeld gevraagd. Een deel van de opbrengst gaat overigens naar een goed doel. Vorig jaar is bijvoorbeeld een bijdrage geleverd aan Sociaal Vasse. Ook de EHBO Vasse en de Huiskamer Vasse hebben eerder een bedrag gekregen.

Het programma is verder: 19.30 uur, loop over 5,3 kilometer; 19.35 uur, 8,5 kilometer en 19.45 uur, 12,5 kilometer. De start- en finishlocatie is sportpark 't Lankamp van voetbalvereniging Vasse aan de Denekamperweg 124 in Vasse.

Nieuw

 De organisatie van de Parelloop heeft Vasse vitaal in de arm genomen om samen te werken bij de organisatie van een wandeltocht. Die tocht over 8,5 kilometer wordt morgen voor het eerst gelopen. Daarnaast wordt een trailrun gehouden met een uitdagende route over 22 kilometer. Lokale ondernemers ondersteunen de deelnemers met een verrassing. 

Meer info  www.parelloopvasse.nl.

Almelo e.o.