Volledig scherm
Het plakkaat op de boom bij de Aldi in Tubbergen. © Bianca Lucas

Wanhopig verliefde Lydia zoekt bij Aldi in Tubbergen haar Gerard terug

TUBBERGEN - „Laat mij weer jouw engel zijn, want jij bent nog steeds mijn engel”, staat er op een brief die op een boom bij de Aldi in Tubbergen is geplakt. Een wanhopig verliefde Lydia zoekt via die weg haar geliefde Gerard terug.

„Ik schrijf het op elke muur, in de hoop dat jij dit leest en mij gelooft dat jij de mooiste man bent die ik heb ontmoet. Alles aan jou heb ik lief. Jouw karakter, je taal en je hele wezen, alles wat je vormt”, schrijft Lydia in het Duits aan Gerard. En dan, in hoofdletters: „Geef ons alsjeblieft een kans!”

Gebroken hart

Haar hart heeft getwijfeld, zo vervolgt de vermoedelijk uit Duitsland afkomstige vrouw. „Maar alleen omdat het eerder gebroken is, niet omdat het jou niet vertrouwt. Het heeft jou zoveel vertrouwd en toevertrouwd.” 

Lydia kan niet meer slapen en eten, schrijft ze. „Mijn hart huilt en huilt. Ik ben nat van zweet, mijn handen zijn bevroren, mijn benen willen het opgeven. Mijn hele lichaam zal breken als ik je nu door mijn blindheid en angst verlies.” Afzender: Lydia.

Het betreft een geprinte brief. In handgeschreven tekst is daar de datum van 4 november aan toegevoegd, afgelopen zondag.

Grap of echt?

Onduidelijk is of het om een grap gaat, of dat er echt een Lydia is die in de omgeving van Tubbergen ‘haar’ Gerard terug hoopt te vinden. Lydia heeft op de brief geen contactgegevens achtergelaten. Als Gerard zich in de brief herkent en haar gegevens nog heeft, is dat natuurlijk ook niet nodig. 

Ben of ken jij de Gerard naar wie Lydia op zoek is? Neem dan contact op met de redactie via almelo@tubantia.nl

Almelo e.o.