Volledig scherm
PREMIUM
Christel Bruggink (links) en Ilke Velthof. © Robin Hilberink

Wat als niemand meer vraagt naar je overleden dierbare? In Tubbergen helpen ze je daarmee omgaan

HEZINGEN - In beweging komen, kan een helende werking hebben voor iemand die te maken heeft met verlies, verdriet en rouw. Christel Bruggink uit Almelo en Ilke Velthof uit Vasse namen vorig jaar het initiatief voor een rouwwandeling in de omgeving van Tubbergen. Zondag is de tweede editie, rondom Hoeve Springendal.

Tijdens de eerste wandeling, vorig jaar oktober, vertelden deelnemers elkaar over de spreekwoordelijke trein die snel door moet na het verlies van een dierbare. „Als mensen in de omgeving niets over het verlies zeggen of er nooit meer naar vragen, kan iemand zich alleen voelen. Tijdens de wandeling ervaren deelnemers erkenning en herkenning”, merkte mede-organisator Christel Bruggink, in het dagelijks leven uitvaartbegeleider. „Tijdens mijn werk stap ik iemands leven binnen in zware tijden. Een paar weken na een begrafenis of crematie ga ik langs bij de familie om te kijken hoe het dan gaat. Een rouwwandeling kan een handvat zijn voor iemand om verder te gaan met het rouwproces.”

  1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
    PREMIUM

    Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

    Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.

Almelo e.o.