Volledig scherm
Veel ideeën zijn er nog niet voor de plek van de Verdegaalhal. © Charel van Tendeloo

Wat gebeurt er nu met oude Verdegaalhal in Tubbergen?

TUBBERGEN - Tubbergen Bruist schakelt het bureau Over Morgen in, dat de komende vier weken ideeën en kansen inventariseert voor de plek van de Verdegaalhal. Iedereen mag met ideeën komen, waarvoor de Facebookpagina Kansen locatie Verdegaalhal is geopend. Dit werd gisteren bekendgemaakt, vlak voor begin van de raadsvergadering.

In de raad vroeg Leon Oosterik van Dorpen Centraal aan het college in hoeverre Tubbergernaren zelf de handen uit de mouwen steken bij de bouw van de nieuwe sporthal. "De inwoners van het dorp Tubbergen moeten het voorbeeld volgen van de andere kernen in de gemeente en zelf de handen flink uit de mouwen steken bij de bouw van de nieuwe sporthal", vond Leon Oosterik van Dorpen Centraal. Zijn partij heeft de indruk dat bijvoorbeeld in Geesteren veel vrijwilligers actief zijn bij investeringen zoals de aanleg van het nieuwe Noaberplein, maar dat in Tubbergen dergelijke initiatieven moeilijk van de grond komen. Het werk begint waarschijnlijk in het voorjaar.

Zelfwerkzaam
Wethouder Roy de Witte antwoordde dat er al meerdere keren is gesproken met de toekomstige gebruikers over zelfwerkzaamheid om de kosten te drukken. Volgens De Witte houdt volleybalvereniging Dynamo een sportloterij dat het nodige geld moet opbrengen en komt er onder meer nog een grote sponsoractie die geld voor de nieuwbouw van de hal moet opleveren. Ook de inrichting van het terrein gaan vrijwilligers doen. Bij Apollo 8 in Borne is nog gekeken of leden het beheer van de kantine kunnen uitvoeren.

Almelo e.o.