Volledig scherm
Fysiotherapeuten Mathlyn Letteboer en Norbert van de Graaf bij hun pand aan de Von Bonninghausenstraat in Tubbergen. © Frans Nikkels

'Wat wij doen in Tubbergen is heel bijzonder, zelfs voor Nederland'

TUBBERGEN - Het is een gezondheidscentrum, maar mede-initiatiefnemers Norbert van de Graaf spreekt liever van een expertisecentrum. Want de tien eerstelijnshulpverleners die sinds kort zijn gevestigd aan de L. von Bönninghausenstraat, hebben één ding gemeen: ze zijn specialisten.

Hun vakgebied is beperkt tot sport, jeugd en gezin en dat maakt het gezondheidscentrum bijzonder in Nederland, volgens Van de Graaf. "Zorgverleners in de eerstelijnszorg moeten patiënten vaker doorverwijzen", zegt de fysiotherapeut die al ruim zes jaar in Tubbergen werkt. Volgens hem blijkt dat uit onderzoek. "Dat gebeurt nog te weinig. Wij vinden dat je patiënten naar een collega moet durven doorsturen als ze in dat vakgebied net iets beter zijn."

Wensen
"We hadden voor we verhuisden naar ons huidige onderkomen een wensenlijstje met therapeuten die we graag wilden hebben in ons centrum. We hebben alles kunnen afvinken. Wat wij doen in Tubbergen is heel bijzonder, zelfs voor Nederland."

Almelo e.o.