Volledig scherm

Werkstraf man uit Geesteren voor zwaar vuurwerk

GEESTEREN/ALMELO De 20-jarige Roy H. uit Geesteren kreeg 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van drie jaar voor de illegale opslag van een grote hoeveelheid professioneel vuurwerk.

De rechtbank sprak de 52-jarige Jos S. uit Geesteren vrij van illegale opslag van dit vuurwerk en het lozen van afvalwater uit een drugslaboratorium. "Uit het dossier blijkt niet dat de man hier bij heeft geholpen of er van wist", zo besloot de rechter zijn betoog.

Zwaar
Tegen het duo is achttien maanden cel geëist, waarvan negen maand voorwaardelijk, voor deze grote hoeveelheid illegaal vuurwerk. Een zware eis, vooral ingegeven door de enorme hoeveelheid en de zwaarte van het vuurwerk, gaf de officier van justitie als verklaring aan. Ze acht het bewezen dat het vuurwerk van H. was - hij heeft dit bekend - en gaf aan dat S. had moeten weten dat er illegaal vuurwerk in zijn schuurtje opgeslagen werd. De 52-jarige Geesternaar ontkende het te hebben geweten.

Lawinepijlen
Agenten troffen op 6 november 2014 zo'n honderd lawinepijlen, vijf flowerbeds en 1.830 vlinders aan in een schuurtje op het erf van S. "Met vijf lawinepijlen kun je al een auto opblazen."

Het vuurwerk was van H. en een vriend, de stiefzoon van S.

Almelo e.o.