Volledig scherm
Ook kinderen van De Wiekslag ergeren zich aan het vieze dak. Ze hielden eerder dit jaar al een handtekeningenactie voor een schoonmaak. Maar een oplossing is er nog steeds niet. © Toma Tudor

Wiekslag zoekt ei van Columbus in Tubbergen

TUBBERGEN - Een proef met het schoonmaken van het kleurrijke, maar ronduit smerige dak van basisschool De Wiekslag in Tubbergen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dat gaf wethouder Roy de Witte tijdens een commissievergadering aan na vragen van CDA'er Bas Olde Hampsink.

De Witte verklaarde dat een dakvlak is schoongemaakt maar dat het er inmiddels al weer net zo uitziet als de rest van het dak. Een coating aanbrengen is volgens de wethouder niet verstandig omdat dan de garantie vervalt. Bij een lekkage is de dakdekker dan niet meer aansprakelijk te stellen. "Er is nog geen structurele oplossing", aldus De Witte.

Kinderen van de school hielden begin dit jaar al een handtekeningenactie omdat het dak van het nog nieuwe schoolgebouw er niet meer uitziet. Ook omwonenden van De Wiekslag storen zich aan het vieze dak. Voor de dakbedekking is gebruikgemaakt van een rubberen folie. Het dak zou allerlei felle kleuren moeten hebben, maar telt nu vooral veel zwarte strepen en vlakken.

TOF Onderwijs en de gemeente steggelden vorig jaar nog over de vraag wie de kosten voor het schoonmaken van het dak moet betalen. Volgens de gemeente komt onderhoud voor rekening van dit overkoepelende bestuursorgaan van basisscholen in de gemeente Tubbergen. Maar directeur Cas Bartman vond dat TOF Onderwijs verkeerd is geinformeerd over de regelmaat waarmee het dak moet worden schoongemaakt en vindt dat de gemeente moet betalen.

Almelo e.o.