Volledig scherm
Jonnie Jeurink, Robert Westerhof en Roger Elsten van de Wieler Tour Club Geesteren met de clubtenues. © Emiel Muijderman

Wieler Tour Club Geesteren viert 40-jarig bestaan met eigen glossy

GEESTEREN - Wieler Tour Club Geesteren staat dit jaar 40 jaar op de pedalen. De jarige club bracht daarom een eigen glossy uit met oude foto's en vooral veel herinneringen.

'Ons vroegere lid Bill was me d'r eentje", merkt Roger Elsten op. "Hij was een donkere Amerikaan, één van de meest kleurrijke figuren die de club ooit had." Elsten vormt samen met Jonnie Jeurink en Robert Westerhof de jubileumcommissie van de Wieler Tour Club Geesteren (WTCG).

Anekdote

Quote

Zijn kunstgebit vloog met een grote boog een weiland in. We vonden het gelukkig weer terug

Ook de inhoud van de glossy komt uit hun pen. Mét de Bill-anekdote. "In 1989 stonden we met pech langs de weg. Bill was captain in het Navodepot in Vriezenveen. Hij reed toevallig langs en hielp ons. Spontaan ging bij de club. Aanleg had hij niet, wel doorzettingsvermogen. Op de fiets zwoegde en snoof hij als een oude stoomlocomotief. Hij woont weer in Amerika, maar fietst nog steeds.”

Het verhaal wordt nog altijd graag verteld onder de leden. Evenals dat van de fietser die met zijn tanden het dopje van zijn bidon wilde trekken. Elsten: “Zijn kunstgebit vloog met een grote boog een weiland in. We vonden het gelukkig weer terug." "Dan die clubkleding", zegt Jeurink, terwijl hij een foto toont van leden in groene shirts. ,,100 procent acryl. Eenmaal natgeregend hing het onderan 't gat. In de broekjes deden we talkpoeder en broekenvet tegen de wrijving..."

Honderd leden

De club werd 18 februari 1979 opgericht met wielrennen als enige tak van sport voor zo'n honderd leden. Na een kleine dip in het ledenbestand nam de animo toe toen café Kottink clubcafé werd. Tegelijkertijd was de mountainbike in opkomst. Dat werd korte tijd later opgepakt door een aantal leden en ondergebracht bij de club.

"We fietsen veel toertochten en organiseren ze ook. Tot 1999 hielden we jaarlijks de Wielerronde van Geesteren", vertelt Robert Westerhof. "De Vasser Heuvelenclassic en de Hezinger Grensclassic zijn nog altijd drukbezocht." Het jubileum werd gisteravond gevierd in clubcafé Kottink.

Almelo e.o.