Volledig scherm
PREMIUM
Wies Bekhuis smasht een bal over het net. © Erwin Pranger

Wies Bekhuis (17) uit Tubbergen leeft nu al het leven van een topsportster

TUBBERGEN - Het competitietoernooi van de Dela Eredivisie Beach op de Markt in Almelo geldt voor Wies Bekhuis als een thuiswedstrijd. De talentvolle Tubbergse beachvolleybalster van Jong Oranje kijkt uit naar zaterdag.

Het WK op de Hofvijver in Den Haag gaf het beachvollebal in Nederland een enorme boost. De generatie van Wies Bekuis plukt daar nu de vruchten van. De 17-jarige spelverdeelster, die voor Set Up’65 uit Ootmarsum in de zaal uitkomt, grijpt de gelegenheid met beide handen aan. Ze is bezig aan haar derde seizoen in de vaderlandse beachcompetitie en promoveerde onlangs met haar vaste beachpartner Wies van Solkema uit Den Haag naar de eredivisie. 

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.