Volledig scherm

'Wij in de buurt' begint spreekuur in Tubbergen

TUBBERGEN - Inwoners van Tubbergen die informatie of hulp nodig hebben, kunnen vanaf  maandag 19 februari een beroep doen op het inloopspreekuur van 'Wij in de buurt'. Dat is een sociaal initiatief waarin zes verschillende organisaties samen werken. 

De organisatie Wij in de buurt is opgezet om mensen die het moeilijk hebben en/of met problemen zitten, beter van dienst te kunnen zijn. De dienst is een bundeling van organisaties waar ook zonder een indicatie een beroep op kan worden gedaan.

Laagdrempelig

 De samenwerkende partijen zijn de jeuggezondheidsdienst (GGD), het maatschappelijk werk Noordwest-Twente, stichting de Klup, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland, de stichting Informele Zorg, de stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland en stichting De Klup. Om de samenwerking handen en voeten te geven, en om laagdrempelig in contact te komen met burgers die met vragen zitten, houden de sociale teams nu voor het eerst een gezamenlijk spreekuur.

Inloop

In Tubbergen wordt dat gehouden bij de stichting Welzijn Tubbergen-Dinkelland aan de Pastoor Bloemenstraat 5. De organisatie werkt nauw samen met het Team Ondersteuning en Zorg van de gemeente. Dat is het 'loket' voor diensten waarvoor wel een indicatie nodig is. De inloop is van 09.00 tot 10.00 uur.

Almelo e.o.