Volledig scherm
PREMIUM
Willy Oude Breuil uit Albergen verkoopt courgettes in het zuur. De kopers kunnen het recept meenemen. © Robin Hilberink

Willy uit Albergen verkoopt courgettes in zuur met ‘Indische twist’

Op Goed VertrouwenALBERGEN - De courgettes in het zuur van Willy Oude Breuil zijn niet te versmaden. Want ondanks dat klanten het recept bij hun aankoop mee mogen nemen, blijven ze terugkomen.

Zelf kan ze het recept voor het maken van courgettes in het zuur na tien jaar wel dromen. Mosterdzaad en kurkuma zijn bijvoorbeeld twee van de ingrediënten die Willy’s courgettes die bijzondere smaak geven. „Het recept komt oorspronkelijk uit Indonesië en kreeg ik van een buurvrouw. Wanneer ik beschik over voldoende rijpe courgettes zet ik een pan op het vuur”, vertelt Oude Breuil. 

 1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
  PREMIUM

  Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

  Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.
 2. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

  Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

  ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.