Windvlaag verwoest tribune CSI Twente

VideoGEESTEREN - De harde wind heeft zaterdagmorgen voor een ravage  gezorgd in Geesteren. Op het terrein van CSI Twente aan de Denekamperweg is rond acht uur een van de tribunes voor het hippische evenement omgewaaid. Niemand raakte gewond.

Het betreft een tribune met een lengte van 90 meter en met 2000 zitplaatsen aan de lange zijde van het hoofdterrein. En windvlaag kwam onder het zeil, vervolgens stortte de stellage in, vertelt CSI-directeur  Rob Maathuis. „De tribune was nog in aanbouw.” Om die reden was alles nog niet goed verankerd. De directeur zegt er vanuit te gaan dat de financiële consequenties niet voor de concoursorganisatie zijn. 

De tribune is gebouwd door de firma Bos uit Friesland. Werknemers zijn vandaag begonnen met het verwijderen van de omgewaaide constructie.  Vervolgens wordt er een nieuwe tribune gebouwd. Daar is nog tijd voor.  Bos is al weken bezig in Geesteren. Langs andere terreinen van CSI zijn de tribunes wel blijven staan.

Het concours CSI Twente staat op het programma van 17 tot en met 23 juni. Het hoofdterrein wordt donderdag over een week voor het eerst gebruikt,

Volledig scherm
Veel schade op het terrein van CSI Twente in Geesteren. © GinoPress B.V.
Volledig scherm
Veel schade op het terrein van CSI Twente in Geesteren. © GinoPress B.V.

Almelo e.o.